In Zuid-Frankrijk in het hartje van de prachtige streek de Gard ligt onze “Mas” Le Martinet (oude watermolen uit 1610). Hier ontvangen wij (Anita Riezouw en Frans Leerdam) iedereen die van een onvergetelijke ruitervakantie wil genieten.


Foto’s


Algemeen

Gelegen tussen de bergachtige Ardèche en het lieflijke kustgebied van de Camargue vormt de nog ongerepte natuur van de Gard een overgangsgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen.

Schaduwrijke loofbossen, heldere riviertjes, grillige bergen, groene valleien met eindeloze wijngaarden, kleurrijke lavendel- en zonnebloemvelden, woeste vlakten vol geurende wilde tijm en rozemarijn: een ideale streek om te paard te ontdekken.

Op zeven kilometer van het levendige stadje Bagnols-sur- Cèze, net buiten het dorp Donnat ligt Le Martinet. Wij laten je op deze ideale vakantieplek in een ongedwongen, familiale sfeer genieten van het goede Franse leven: je bent bij ons gast in huis!


Programma en faciliteiten

De opzet is kleinschalig: we rijden met kleine groepen van 4 à 5 ruiters en zijn zeer flexibel in het aanpassen aan jouw wensen en mogelijkheden.

Je kunt bij ons een eigen programma samenstellen, of je nu alleen komt of met een groepje. Er is geen minimum aantal deelnemers. In het hoogseizoen is er een vast programma met keuze uit:

  • Ruiterkamp: ritten van 1,5 of 2,5 uur per dag
  • Combinatieweek: 2 ritten van 2,5 uur, 2 dagtochten en een tweedaagse trektocht
  • Trekkersweek: 3 dagtochten en een driedaagse trektocht

Onze paarden zijn allemaal in de streek gefokt. Ze zijn sterk, terreinzeker, zeer betrouwbaar, hebben een uitstekende conditie en een vriendelijk karakter. Het plezier van omgaan met paarden is niet alleen het rijden, maar ook het contact met je paard. Tijdens je verblijf help je daarom ook mee met de verzorging: uit de wei halen, poetsen, wassen, hoefverzorging, enz.

Jong en oud kunnen bij ons een vakantie vinden die bij hen past. Voor kinderen tot 12 jaar geven we zelfs speciale korting. Ook voor niet-ruiters zijn er volop mogelijkheden om op Le Martinet een fijne vakantie door te brengen.

Op Le Martinet verblijf je in eenvoudige twee- of meerpersoonskamers. De voortreffelijke franse maaltijden worden op het terras of in de knusse eetkamer gebruikt. Bij verblijf op basis van volpension zijn alle maaltijden, drankjes, hapjes, ijsjes inbegrepen. Le Martinet beschikt ook over een comfortabel sfeervol ingericht 6-persoons vrijstaand vakantiehuis.


Le Martinet

Contact
Anita Rizouw en Frans Leerdam
561 Route de la Roque
30200 Donnat-Sabran – France

Tel: 0033 – 466 790 408
E-mail: martinet.donnat@wanadoo.fr
Website: www.lemartinet.nl


Bijzonderheden

Wij spreken de volgende talen
Nederlands, Frans, Engels en Duits

Openingstijden
Het hele jaar open


Languedoc-Roussillon

Occitanië / Languedoc-Roussillon / Gard

Reis naar Zuid-Frankrijk
Utrecht > Donnat-Sabran = 1.089 km
Brussel > Donnat-Sabran = 930 km