Gîtes

Een gîte is een vakantiehuis / appartement / studio dat te huur wordt aangeboden voor vaak een korte (vakantie)periode van bijvoorbeeld één of twee weken. De woning wordt geheel gemeubileerd aangeboden voor een bepaald tarief wat de verhuurder heeft vastgesteld. Gîtes zijn ingericht voor verblijf van een stel, gezin, of voor een groep mensen. De vakantiehuizen beschikken over eigen sanitair, een eigen keuken, een woonkamer en één of meerdere slaapkamers.Chambres d’hôtes

Chambre d’hôtes is de Franse benaming voor Bed and Breakfast (B&B). U overnacht in één van de gastenkamers in het huis van de eigenaar. Chambres d’hôtes worden per nacht aangeboden en het ontbijt is hierbij inbegrepen. Vaak is het ook mogelijk om ‘s avonds mee te eten (table d’hôtes) met de eigenaar en de andere gasten op de locatie. De eigenaar zal u vol interesse kunnen vertellen over de regionale producten die hij verwerkt in zijn gerechten. Het dîner kan variëren van één maaltijd tot een meergangenmenu.Cursussen en trainingen

Een vakantie combineren met het volgen van een cursus of training? Op de meest bijzondere locaties worden in Zuid-Frankrijk cursussen aangeboden. Van creatieve beeldhouwcursus tot Franse les. Het zijn de huiseigenaren zelf die de cursus geven, maar het komt ook voor dat er docenten van buitenaf worden gevraagd om les te geven.

Samen met de andere cursisten verblijf je vaak op dezelfde locatie. Afhankelijk van de accommodatie en het programma kun je kiezen voor een privékamer of een gedeelde kamer, kun je geen tot drie maaltijden per dag verkrijgen en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan uitstapjes in de omgeving. De duur van de cursussen kunnen variëren van tijdsduur.Languedoc-Roussillon (LR)

Op de website korten we de de Zuid-Franse streek Languedoc-Roussillon regelmatig af met de beginletters LR.Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA)

Op de website korten we de Zuid-Franse streek Provence-Alpes-Côte d’Azur regelmatig af met de beginletters PACA.