In dit huis aan de rand van het charmante wijndorp Gigondas vindt u sfeer, een heerlijke tuin/terras, bordes en nog een terrasje aan de zijkant. De gîte is uitstekend geschikt voor een bezoek van een vriendengroep of twee gezinnen. Met enerzijds een grote woonkeuken met idem eettafel en tegelijk voldoende mogelijkheden tot privacy. De gîte bestaat, behalve uit de woonkeuken, uit een woonkamer (met Godinhaard) op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn een grotere en kleine slaapkamer en een woonkamer. Op de bovenste verdieping is een woonkeuken, bevinden zich twee slaapkamers en is er een kleine douche met toilet en wastafel.


Gigondas

Gigondas is een dorp van zo’n 700 inwoners, met veel steegjes, een dorpsplein en een plein bovenaan bij de kerk. Het is omringd door wijngaarden. Daarnaast is het gesticht rond een kasteel van het Huis van Oranje uit Orange, ergens in de twaalfde eeuw. Van het kasteel zijn nog resten te zien, deels is het gerestaureerd en de achtergevel van de gîte maakte eens deel uit van de stadsmuren!


Provence

In de Provence weet men wat goed eten en drinken is. Geen wonder, de mensen zijn levensgenieters pur sang. Behalve de heerlijke producten die u koopt op markten en in kleine winkels vindt u prima restaurants in de omgeving. Van de simpele familiekeuken tot sterrenrestaurant: het is er allemaal. In Gigondas zelf vindt u drie restaurants en een pizzeria die aanbevelingswaard zijn. Bent u een wijndrinker? Dan komt u hier prima aan uw trekken. De Gigondas is namelijk een wereldvermaarde topwijn uit het Zuidelijk Côtes-du-Rhônegebied, met zo’n 70 producenten.


Vaucluse

In dit gebied in de Vaucluse valt van alles te beleven. Bent u een fervent wandelaar? Praktisch vanuit uw voordeur starten allerlei wandelingen in het wandelgebied Dentelles de Montmirail, met verschillende moeilijkheidsvarianten. Fietsliefhebber? De Mont Ventoux ligt op circa 30 kilometer afstand. De steden Avignon, Orange, Arles, Aix-en-Provence en kleinere plaatsen zoals Gordes, Venasque of Fontaine-de-Vaucluse, zijn een goede bestemming voor een dagtripje. Ook aan te bevelen: een trip naar de indrukwekkende Gorges-du-Verdon, zuidoostelijk gelegen.

Er zijn verschillende wekelijkse markten met streekproducten in de omgeving. In juli is er natuurlijk het jaarlijkse theaterfestival van Avignon, met ook voorstellingen van Vlaamse en Nederlandse gezelschappen. Avignon heeft ook een opera met een interessante programmering, en niet te vergeten is er het museum voor hedendaagse kunst Collection Lambert.  De Middellandse zee ligt op zo’n 100 kilometer afstand.

Een (huur)auto is hier onmisbaar. Voor kleine dagelijkse boodschappen zoals brood kunt u terecht bij kruidenier Claude (maandag gesloten), verder zijn er in nabijgelegen dorpen kleinere winkels en kleine en grote supermarkten.


Terug naar beginpagina Grand Gîte Gigondas