Schilder talentvolle mensen die mij boeien en die mij raken. Hou daarbij van Pop Art en contrasterende kleuren.

Pat Dumez – Patdumez Art

Hans Veltman

Hans Veltman is een gepassioneerde Nederlandse schilder, die zijn werk exposeert in zowel Nederland als in Frankrijk. Voorheen was hij een trotse bewoner van het oude centrum van Dordrecht (Zuid-Holland), maar tegenwoordig is hij met zijn Franse vriendin naar een klein dorp in Frankrijk verhuisd.

Hij heeft zijn droom gerealiseerd en woont nu op het Franse platteland in een klein boerendorp. Hier schildert hij in alle rust zijn Pop Art werken. Het fijne, maar toch hectische bestaan in Nederland heeft hij achter zich gelaten, om zich nu geheel te kunnen richten op zijn passie schilderen. Voorheen werkte Hans in de zorg en nu leeft hij als kunstenaar in Frankrijk. Het leven in France bevalt hem prima!

Muziek, kunstenaars en film

Hans schildert juist die mensen die hem boeien en hem raken. Zo heeft hij naast muziek en film een hele reeks van schilderijen gemaakt rondom het thema impressionisten. Aangezien dit onderwerp uitstekend aansluit bij mijn website Toujours Zuid-Frankrijk, wil ik deze mooie portretten graag aan jullie tonen. En ja, ze zijn te koop!

Impressionisten

Impressionisme Zuid-Frankrijk

Het impressionisme is een 19e eeuwse kunstbeweging, die zijn oorsprong heeft in Parijs. De schilders van het impressionisme streefden niet naar een realistische weergave van de werkelijkheid. Hun schilderijen met forse penseelstreken en hun heldere, pure kleuren lijken vaak onaf. De impressionisten wilden vooral een impressie weergeven. Hun schilderijen zijn een subjectieve weergave van de werkelijkheid. Impressionisten schilderden vaak buiten (en plein air). Hun schilderwijze was niet glad en academisch. De impressionisten hebben de schilderkunst blijvend verrijkt met prachtige schilderijen. Soms kort of voor langere tijd hebben de impressionisten in Zuid-Frankrijk geleefd. Dit heeft prachtige vaak kleurrijke werken opgeleverd, die ons steeds weer naar Zuid-Frankrijk doen verlangen.

Hans Veltman en Pop Art

Ik ben geïnspireerd door schilders die in hun tijd breken met gemeenschappelijke stijlen om nieuwe manieren en nieuw perspectief te creëren. Daarom maak ik een eerbetoon en schilder ik ze in mijn versie in Pop Art Style.

Pop Art is een kunststroming uit de jaren vijftig en zestig en is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika. De naam ‘popart’ is afgeleid van popular art en werd begin jaren zestig overgenomen uit Amerika en Engeland. Popart was een kunststroming die voortkwam uit een bepaalde tijdgeest, namelijk die van de vrijheid, seksuele revolutie en vrouwenemancipatie. De popart zette zich af tegen de huidige te serieus genomen kunststroming het Abstract Expressionisme. De Pop Art wilde geen kunst maken voor in een museum, maar ging de werken naar de mensen toebrengen. De Pop Art beweging stond dichter bij het leven en ironie speelde hierbij een grote rol.

Kunstenaars

Hieronder is een overzicht van de impressionisten, die Hans Veltman heeft geschilderd. Klik op deze link zodat je de bijzondere werken op groot formaat kunt bekijken (incl. korte beschrijving).

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in de werken van Hans Veltman, dan kun je direct contact met hem opnemen via Facebook of één van onderstaande websites.

Atellier bezoeken?

Hans Veltman

8 rue de Beauvoir
41000 Blois – France
Frankrijk

Gerelateerde afbeelding