Boulangerie La Fougasse in Uzès heeft de trofee in ontvangst genomen voor La Meilleure Boulangerie de France 2018.
La Fougasse La Meilleure Boulangerie de France
Het duo Cédric (getalenteerde chef patissier) en Antoine (eigenaar La Fougasse), die de regio Occitanië vertegenwoordigen, hebben het bakkerskoppel uit Haute-de-France verslagen.
Na 8 weken van competitie in maar liefst 8 regio’s in Frankrijk en een 9e nationale finale week in Île-de-France is de winnaar van het 6e seizoen bekend gemaakt door de juryleden Bruno Cormerais en Norbert Tarayre.
Tijdens de finale volgden vele fans de competitie via een groot beeldscherm in de straat van de bakkerij. Wat een feest!
Bakkerij in Middeleeuwse stad Uzès
La Fougasse ligt midden in het oude centrum van de Middeleeuwse stad Uzès en is een mix van een traditionele en moderne bakkerij. Sinds 5 jaar runt Antoine samen met zijn vrouw Béatrice de boulangerie. Ze maken alleen gebruik van kwaliteitsproducten en hebben hun eigen specialiteiten zoals een Macalon – een combinatie van een macaron en een éclair. Er zijn buiten maar twee tafeltjes beschikbaar. Dus wees er snel bij!
Een Fougasse
Provençaals brood
Een Fougasse is een soort brood dat oorspronkelijk uit de Provence komt, in verschillende vormen gekneed kan worden en gevuld is met ingrediënten. Er is een zoete en zoute variant.
In de bakkerij La Fougasse
Huisgemaakte taarten・Heerlijke gebakjes・Versgebakken brood
La Fougasse d’Uzès
Adres
10, rue Jacques d’Uzès
30700 Uzès – France
Uzès / Gard / Languedoc-Roussillon (Occitanië)
Bron: Enkele foto’s – Facebook La Fougasse d’Uzès