Foire aux antiquités et à la brocante à Barjac

Antiekmarkt Zuid-Frankrijk

De brocante- en antiekmarkt van Barjac wordt ieder jaar in het paasweekend  en in het weekend van 15 augustus gehouden.

Geschiedenis

Monsieur Jean Tassy, vroeger antiquair van beroep, heeft de markt in augustus 1973 voor het eerst georganiseerd. Meneer werd in 1971 verkozen tot burgemeester van Barjac en is dit tot zijn dood in 1984 geweest. Na zijn dood heeft zijn vrouw de organisatie m.b.t. de antiekmarkt overgenomen en de markt nationale bekendheid gegeven. Het werd een groot succes!

Tegenwoordig

Tegenwoordig bieden zo’n 430 exposanten hun antieke voorwerpen en brocante zaken aan op de pleinen en smalle straatjes in het oude centrum van Barjac. Dit gezellige en zeer goed aangeschreven evenement is een ware trekker en wordt ook bezocht door veel internationale verzamelaars.

Maar liefst 4 dagen lang  is de markt te bezoeken. In de zomerperiode kan men grote drukte verwachten en is het zoeken naar een vrije parkeerplek voor de auto. Ga er vroeg naar toe, zodat je nog vóór de grote drukte heerlijk kunt rondwandelen en maak er een leuke dagtrip van in combinatie met een heerlijke lunch op één van de terrassen midden in het oude centrum van Barjac.

Barjac – Village Caractère

Het is een bijzonder mooie en levendige plaats met prachtige pleintjes en straatjes, leuke winkels en horecagelegenheden.

Het is niet voor niets uitgeroepen tot  “village caractère”.

Toujours en Barjac in Daphne’s Diary

Ik heb een mooie bijdrage kunnen leveren aan een editie van het tijdschrift Daphne’s Diary. Enkele foto’s (eigendom van Toujours Zuid-Frankrijk) heb ik doorgestuurd naar Daphne en hiermee heeft zij haar artikel kunnen ondersteunen met beeldmateriaal van de brocante in Barjac. Nieuwsgierig, klik dan op de volgende link voor het eindresultaat: Daphne’s Diary – Brocante Barjac

Barjac

Adres

120, Place Charles Guynet
30430 Barjac – France

Barjac / Gard / Languedoc-Roussillon (Occitanië)

Brocante Barjac

Berichtnavigatie