Cheesecake aux framboises

Verse roomkaas, frambozen en speculoos gaan heel goed samen.

De vrij machtige roomkaas met de friszure frambozen en de krokante zoete koeklaag maken deze minitaartjes tot het ideale gebakje voor bij de koffie. Zomer of winter maakt voor mij niet uit – ik hou gewoon van Rubus (framboos). Hij is mijn favoriet!



Ingrediënten

  • 150 gram koekjes (Bastogne koeken)
  • 75 gram gesmolten boter
  • 400 gram verse roomkaas (fromage blanc in France)
  • 100 gram suiker
  • 50 gram zure room
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 zakje vanillesuiker



Benodigdheden

  • Cupcake bakvorm voor 12 cupcakes
  • Papieren cupcake vormpjes (12x)


Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 140 graden.
  • Maak de koekjes met een keukenmachine of met de hand fijn tot kleine kruimels.
  • Verwarm de boter in een steelpannetje en voeg deze daarna aan de koekkruimels toe.
  • Zet de papieren cupcake vormpjes in het muffinblik en schep hier in ieder vormpje met een lepel een laagje koekkruimels in (+/- 1 cm). Druk goed aan met de lepel.
  • Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanillesuiker door elkaar, totdat er een gladde massa ontstaat en de meeste klontjes zijn verdwenen.
  • Mix daarna de 2x eieren er één voor één goed doorheen.
  • Giet het vloeibare mengsel in de cakevormpjes tot net onder de rand.
  • Druppel enkele druppels frambozensap op de cakejes en trek met een cocktailprikker figuren. Voor het verkrijgen van het sap plet je enkele frambozen met een grote lepen in een vergiet met daaronder een schaal die het vocht opvangt.
  • Zet de cheesecakjes in de over voor zo’n 25 minuten.
  • Laat ze even afkoelen en bewaar ze daarna in de koelkast om ze daarna op te eten.
  • Je serveert de cheescakjes met een topping van verse frambozen en plaatst deze op een mooi bord of een schaal. Lekker bij de koffie of als dessert.