Het avontuur van 3 vrienden met dezelfde passie voor smaak, ambacht en de streek. Er waait een nieuwe wind door de wereld van de ijsmakers.

tortosette


Een chef de pâtisserie

Jérémie Runel was in zijn jonge jaren al werkzaam als chefkok (3e generatie van grands chefs cuisiniers). Daarna heeft hij 15 jaar gewerkt als chef de pâtisserie bij prestigieuze ondernemingen, waarna hij heeft besloten zich met zijn collega’s/vrienden te gaan richten op het ultieme ijs.

Het ijs wordt in het laboratorium gemaakt in het dorpje Tournon-sur-Rhône in de Ardèche. Hier experimenteert een team van gepassioneerde pâtissiers aan de smaak, vorm en kleur van het ijs door gebruik te maken van bijzondere ingrediënten.

Papilles & Pupilles 


Seizoensproducten uit de streek

Gedurende het hele jaar is het team van Fabrique Givrée op zoek naar gepassioneerde leveranciers uit de streek voor producten van de beste kwaliteit en met de meest bijzondere smaken. Het meerendeel van de producten komt uit de Ardèche en uit Vallée du Rhône (Rhônevallei). 80% van de ingrediënten die worden gebruikt voor het fabriceren van de diverse ijssoorten komen uit deze regio. Het is een gebied van +/- 100 km rondom het laboratorium van Tournon. Ze werken in het ritme van de seizoenen en passen hier hun aanbod dan ook op aan.Ambachtelijke en
glacestronomische creaties

De desserts worden in alle boutiques op een mooi bord geserveerd. Het zijn combinaties van vers fruit, ijs en sorbets, pâtisserie, sauzen en koekjes. Met prachtige composities op je bord en heerlijke smaaksensaties worden we door deze vooruitstrevende, ambitieuze pâtissiers verleid om iedere keer weer terug te komen naar één van de boutiques om hun nieuwe creaties te proeven. Het is een hele belevenis! Voor een heerlijk bolletje ijs in een hoorntje of bakje kun je hier uiteraard ook terecht. Eet je ijsje lekker buiten op, terwijl je door straten van het oude centrum loopt.Signature van de chef

In 2017 heeft de Chef de Pâtisserie een bijzonder ijstaartje (la pâtisserie glaçée) ontwikkeld, waarmee hij zijn signature zeker heeft achtergelaten. Hij heeft de zogenaamde Kif bedacht – een combinatie van ijs en taart. Een handig klein verpakt dessert voor onderweg, om alleen of samen op te eten in de métro, in het park, op een boot of à la maison.

La pâtisserie glaçée

Ook voor de feestdagen, evenementen en familiegelegenheden zijn er haute cuisine taarten te verkijgen. Voor meer informatie over de locaties en de desserts van La Fabrique Givrée ga je naar:

Website: La Fabrique Givrée


Bron: Hoofdfoto – La Fabrique Givrée